BloomReach komt met DXP for Commerce om bedrijven te wapenen tegen Amazon

Nieuwe oplossing biedt snelle implementatie, agile merchandising en betere e-commerce-resultaten

MOUNTAIN VIEW / KEULEN -- 12 september 2018 -- BloomReach, de toonaangevende Digital Experience Platform-aanbieder, voorziet bedrijven van een nieuw wapen in hun strijd tegen Amazon en co. Op de digital marketingbeurs DMEXCO in Keulen lanceert BloomReach vandaag zijn DXP for Commerce dat retailers, merken, distributeurs en producenten in staat stelt om snel relevante, gepersonaliseerde digital experiences te creëren. Met DXP for Commerce kunnen ze hun bestaande e-commerce-omgeving verrijken met AI-gedreven search- en merchandising en agile content management. DXP for Commerce zorgt voor meer klantinteractie, een hogere revenue per visit en een toename in klantloyaliteit. Het is bovendien te integreren met de toonaangevende e-commerce-platformen om zo een complete e-commerce-oplossing te vormen.

"Zowel B2B als B2C-bedrijven beleven momenteel spannende tijden", zegt Raj De Datta, co-founder en CEO van BloomReach. "Amazon, Alibaba en andere disruptieve partijen vormen een existentiële bedreiging. Tot nu toe zochten de meeste bedrijven hun heil in een commerce-gedreven architectuur om te concurreren. Dit soort architecturen ontbeert echter de noodzakelijke snelheid om de Amazons van deze wereld te verslaan. Het betere antwoord is afscheid te nemen van monolithische e-commerce-platformen en een op microservices gebaseerde architectuur op de zetten die niet alleen web maar alle digitale touchpoints ondersteunt. Dit biedt twee voordelen: meer controle over de customer experience, die nu volledig gepersonaliseerd is, en de mogelijkheid om snel te innoveren. Dit en nog meer biedt ons nieuwe DXP for Commerce, bovenop bestaande platformen en integrerend met legacy systemen."

"Traditionele e-commerce-platformen hebben weinig te bieden als het gaat om content management en voldoen ook niet aan de hedendaagse verwachtingen op het gebied van site search en digital merchandising", zegt Patrick Finn, Head of Global Channels bij BloomReach. "Om deze tekortkomingen op te heffen, heb je een experience-gedreven platform nodig dat op drie pijlers rust: een state-of-the-art CMS, AI-gedreven search en een open architectuur om snel te kunnen bouwen en tot resultaten te komen. Dit leveren we bij BloomReach met DXP for Commerce en we brengen het met een aantal geweldige partners op de markt ."

"Wereldwijd en branche-overstijgend zien wij een grote vraag naar een nieuwe aanpak voor commerce-enabled digital experiences", zegt Dirk Hoerig, oprichter en CEO van commercetools. "Merken willen experimenteren met nieuwe kanalen en bedrijfsmodellen, maar alles-in-een content en commerce-platformen staan agility en innovatie in de weg. Onze headless, API-first aanpak maakt het makkelijk om in combinatie met platformen als BloomReach DXP for Commerce krachtige digital experiences te creëren die ook geweldige shopping experiences faciliteren."

Naast commercetools, dat samen met BloomReach op de DMEXCO in Keulen exposeert, is het DXP for Commerce onder andere te integreren met de e-commerce-platformen van Elastic Path, SAP Commerce Cloud, Skava en Symphony.

BloomReach heeft een wereldwijd ecosysteem van vooraanstaande digital agencies en implementatiepartners opgebouwd die bedrijven kunnen helpen met de implementatie van de geïntegreerde oplossing. Hieronder vallen Accenture Interactive, Authentic, Avionos, Dept, diva-e, Gorilla, Incentro, Object Edge, Osudio, SapientRazorfish, Shift7 Digital, Valtech, XumaK, en Zaelab.

"Het leveren van tot de verbeelding sprekende digital experiences is essentieel", zegt Brian Grady, CEO van Gorilla. "Het BloomReach DXP for Commerce stelt ons in staat om onderscheidende oplossingen voor onze klanten te creëren die volledig met de toonaangevende digital commerce-platformen integreerbaar zijn."

Victor Terpstra, CCO van Osudio: "BloomReach DXP for Commerce voegt een echte meerwaarde toe aan bestaande e-commerce-oplossingen: door AI toe te passen op on-site search en online merchandising-tools, kunnen online retailers een significante omzetstijging bewerkstelligen terwijl merken door de CMS-capaciteiten van BloomReach met bestaande e-commerce-implementaties te combineren een verhaal aan hun producten kunnen toevoegen."

Over Bloomreach

Bloomreach is the leader in Commerce Experience™ — empowering brands to deliver customer journeys so personalized, they feel like magic. Bloomreach Experience, the digital experience platform built for commerce, includes three pillars: Discovery, offering AI-driven search and merchandising; Content, offering a headless CMS; and Engagement, offering a leading CDP and marketing automation solutions. Together, these pillars form the only platform that combines the power of unified customer and product data with the speed and scale of AI-optimization, enabling measurable digital commerce experiences that drive real results. Bloomreach serves over 700 global brands including Albertsons, Bosch, Puma, FC Bayern München, and Marks & Spencer, and powers over $250 billion in commerce annually. For more information, visit Bloomreach.com.

Ontvang het laatste Bloomreach nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL